Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ


Όταν δεν συνδαυλίζεις τη φωτιά, το σίγουρο είναι πως θα σβήσει. Έτσι γίνεται και με τον έρωτα, που έχει ανάγκη... τη συντήρηση του Ο μεγαλύτερος και ύπουλος εχθρός του είναι η καθημερινότητα, η ρουτίνα, η μονοτονία, που εύκολα μπορεί να τον μετατρέψουν σε συνήθεια.

Η σχέση σας είναι καλή, αλλά νιώθετε πως κάτι σας λείπει; Αυτό είναι φυσικό. Aλλωστε, έχει και το πάθος ανάγκη την τροφή, αλλιώς πεθαίνει από... ασιτία. Και ποια η καλύτερη τροφή από μια γερή δόση ρομαντισμού. Ο ρομαντισμός είναι το υλικό με το οποίο μπορούμε να «λουστράρουμε» τον ερωτά μας όταν κοπάσουν οι συγκινήσεις του νέου, του πρωτόφαντου, ώστε να τον προστατεύσουμε από την αλλοτριωτική επίδραση της ρουτίνας.

Ο ρομαντισμός όμως είναι και ένα είδος τέχνης και ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη, αρκεί να τον ανακαλύψει και να του δώσει πνοή. Ο ρομαντισμός πηγάζει από το πάθος και το συναίσθημα και εκφράζεται με την υπερβολή, την πληθωρική έκφραση και την επιδίωξη του απόλυτου. Διεγείρει όλες τις αισθήσεις και τα συναισθήματα. Στο ρομαντισμό δεν υπάρχει μέτρο, υπάρχει όμως δύναμη, μαγεία και γοητεία. Μην αφήνετε τα συναισθήματα σας να χαλαρώσουν, γιατί όταν έρχεται η χαλάρωση η φθορά δεν είναι πλέον μακριά!
Ο έρωτας είναι πολύτιμο δώρο και, σαν τέτοιο, του αξίζει ένα καλό περιτύλιγμα. Χρησιμοποιήστε το ρομαντισμό σαν το βελούδινο περιτύλιγμα του ερωτά σας. Δεν χρειάζεται να περιμένετε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ή την επέτειο σας για να κάνετε στο ταίρι σας μια ρομαντική έκπληξη και να ζήσετε όμορφες στιγμές. Για να είναι κανείς ρομαντικός δεν χρειάζονται χρήματα ή κινήσεις εντυπωσιασμού. Αυτό που χρειάζεται είναι συναίσθημα, αρμονική σχέση μεταξύ των συντρόφων και αρκετή φαντασία. Ο ρομαντισμός είναι μια πινελιά από μυστήριο, είναι η προσπάθεια να μαγέψουμε το σύντροφο μας. Και μπορεί τα μάγια να μην πιάνουν πάντα, δεν παύουν όμως ποτέ να χάνουν τη μαγεία τους...

Αναμνήσεις Οι αναμνήσεις είναι πάντα όμορφες και γεννούν το γλυκό συναίσθημα της νοσταλγίας. Όταν το «χθες» είναι ευχάριστο, είναι καλό να κοιτάς πίσω και να ονειρεύεσαι ένα ακόμη καλύτερο «αύριο». Ανοίξτε τα φωτογραφικά άλμπουμ σας και χαθείτε μαζί στην αγκαλιά της μνήμης. Θυμηθείτε με το σύντροφο σας τον πρώτο καιρό του ερωτά σας. Φρεσκάρετε τις αναμνήσεις σας και υποσχεθείτε ο ένας στον άλλον πως τα ακόμη καλύτερα έρχονται...

Βλέμμα Χωρίς λόγια. Αφήστε να μιλήσουν τα μάτια και η σιωπή, η αίσθηση και ο ερωτισμός που ξεπηδούν από το βλέμμα σας. Με ένα βλέμμα εκπέμπουμε την ερωτική ένταση που μας κατακλύζει. Τα βλέμματα αγγίζονται, χαϊδεύονται. Δεν μιλάμε, δεν ακούμε και τα δευτερόλεπτα μοιάζουν αιώνες.

Γέλιο Τι πιο όμορφο από το να προσφέρεις γέλιο στον άνθρωπο που αγαπάς; Το γέλιο κρύβει πάντα μια δόση ερωτισμού, είναι το κλειδί που ανοίγει το κάστρο της ψυχής. Βρείτε τρόπους να κάνετε τον άνθρωπο σας να γελά. Οργανώστε μια ευχάριστη βραδιά επιλέγοντας να δείτε μια κωμωδία και γελάστε με την ψυχή σας πριν βρεθείτε αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι.

Δώρο Ένα δώρο πάντα δίνει χαρά. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή. Κάντε στον άνθρωπο σας ένα δώρο όταν δεν το περιμένει. Δείξτε του με αυτό τον τρόπο πόσο τον σκέφτεστε και τον αγαπάτε.

Έρωτας Βρείτε μια μέρα χωρίς υποχρεώσεις, για παράδειγμα, ένα Σάββατο. Πείτε στο σύντροφο σας να μην κανονίσει τίποτε αυτή τη μέρα. Κρατήστε τη μόνο για τους δυο σας. Κλειστείτε στο σπίτι σας, κατεβάστε τα τηλέφωνα, κρύψτε τα ρολόγια, κλείστε τα παντζούρια, παραγγείλτε έτοιμο φαγητό και απολαύστε τον ερωτά σας μέχρι... τελικής πτώσεως.

Ζωγραφιά Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Χαρίστε του καλού σας μια ζωγραφιά σας. Δεν χρειάζεται να έχετε ταλέντο. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας σας, ένα είναι σίγουρο: αν μη τι άλλο, με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να ζωγραφίσετε ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη του αγαπημένου σας ανθρώπου.

Ηλιοβασίλεμα Τι πιο ρομαντικό από το να παρακολουθείς αγκαλιά με τον άνθρωπο της ζωής σου τον ήλιο σαν μια τεράστια καραμέλα πορτοκάλι να λιώνει και να χάνεται στο βάθος του ορίζοντα!

Θάλασσα Η θάλασσα είναι ήχος και κίνηση μαζί. Αυτός ο υδάτινος όγκος αποτελεί πάντα ονειρεμένο φόντο για μια ρομαντική στιγμή με μια αγκαλιά σε μια αμμουδένια ακρογιαλιά, με το κύμα να παφλάζει απαλά κι εσείς να κολυμπάτε στα καθάρια νερά της ευτυχίας σας.

Ικανοποίηση Όλοι έχουμε κάποια μικρά όνειρα και κάποιες επιθυμίες. Γίνετε n «καλή νεράιδα» του ανθρώπου που αγαπάτε και ικανοποιήστε του, όταν δεν το περιμένει, μία από τις μικρές επιθυμίες του.

Κεριά Κανονίστε μια ρομαντική βραδιά υπό το φως των κεριών! Τα κεριά κρύβουν μαγεία μοναδική. Γεμίστε τη διαδρομή προς το υπνοδωμάτιο κεριά, που σαν μικρές πυγολαμπίδες θα οδηγήσουν το ταίρι σας στο κρεβάτι. Η βραδιά θα σας μείνει αξέχαστη!

Λουλούδι Ανέκαθεν, τα λουλούδια ήταν σύμβολο του ρομαντισμού. Ιδιαίτερα οι γυναίκες αγαπούν πολύ τα λουλούδια και χαίρονται πάντα όταν τους τα προσφέρει ο αγαπημένος τους. Στείλτε της ένα όμορφο μπουκέτο από τριαντάφυλλα για να της εκφράσετε τον ερωτά σας. Είναι σίγουρο πως κι εκείνη θα βρει έναν τρόπο να σας ανταποδώσει τη χαρά που της δώσατε με αυτή τη χειρονομία σας.

Μουσική Μοναδικός είναι ο ερωτισμός που μπορεί να κρύβει η μουσική, η δική σας μελωδία! Η συναρμολόγηση των ήχων μπορεί να διηγηθεί το συναίσθημα. Βρείτε μαζί με το ταίρι σας τη δική σας μουσική, αυτή που εκφράζει τα δικά σας συναισθήματα. Οργανώστε μια ήρεμη βραδιά στο σπίτι ακούγοντας τη μουσική σας και αφήστε τον ήχο της να σας παρασύρει και να σας ταξιδέψει μακριά στη σφαίρα του ρομαντισμού.

Νύχτα Αυτό το διάστημα, που μεσολαβεί από τη δύση του ήλιου μέχρι το γλυκοχάραμα και την ανατολή του, είναι ο σύμμαχος αλλά και ο μάρτυρας όλων των ερωτευμένων. Δημιουργήστε για εσάς και το σύντροφο σας την ανεπανάληπτη ανάμνηση μιας ζεστής και αξέχαστης νύχτας: οι δυο σας μόνοι στο σκοτάδι κάτω από το ουρανό, με τον έναστρο θόλο και τα άστρα σαν εκατομμύρια κεράκια να τρεμοπαίζουν πάνω από τα κεφάλια σας.

Ξενοδοχείο Νιώθετε τον ερωτά σας να βουλιάζει στα βαθιά νερά της ρουτίνας; Μην περιμένετε πολύ. Αρπάξτε το σύντροφο σας απ' το χέρι και αποδράστε μαζί του. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Ακόμη κι ένα κοντινό ξενοδοχείο μπορεί να αποτελέσει το ερωτικό καταφύγιο σας, ώστε να γλιτώσετε από την απειλή της ρουτίνας.

Όνειρα Τα όνειρα αποτελούν μια υπέροχη διαδικασία του νου. Δίνουν εικόνα και μορφή στις σκέψεις μας. Τι ωραιότερο λοιπόν από το να μοιράζεσαι τα όνειρα σου με τον άνθρωπο που λατρεύεις; Το βράδυ, ξαπλωμένοι αγκαλιά στο κρεβάτι, πλάστε μαζί το δικό σας όνειρο και ευχηθείτε να πραγματοποιηθεί. Και, πού ξέρετε, όταν αποκοιμηθείτε μπορεί να συναντηθείτε ακριβώς εκεί. Ένα ραντεβού στο ίδιο όνειρο!

Πανσέληνος Ρομαντική μπορεί να γίνει και μια βραδιά όταν βρεθείτε με το σύντροφο σας μόνοι κάτω απ' το ολόγιομο φεγγάρι. Η ιδέα και μόνο μιας μελιστάλαχτης νύχτας υπό το σεληνόφως μάς προδιαθέτει για ανεπανάληπτες και ονειρεμένες ερωτικές στιγμές.

Ραντεβού Πόσος καιρός πέρασε από το πρώτο σας ραντεβού με τον άνθρωπο της ζωής σας; Θυμηθείτε ακριβώς εκείνη την ημέρα που αποτέλεσε σταθμό στη ζωή σας. Θυμηθείτε την ώρα, το μέρος, τη μουσική που τυχόν ακούσατε και κάντε στο σύντροφο σας μια μεγάλη έκπληξη: προσκαλέστε τον σε μια βόλτα στο παρελθόν. Αναπαραστήστε και ξαναζήστε το πρώτο σας ραντεβού!

Σ' αγαπώ Αγάπη! Μια λέξη τόσο μικρή κι όμως τόσο σημαντική. Μια λέξη που κρύβει μέσα της όλο το συναίσθημα, την αφοσίωση, το ενδιαφέρον που νιώθουμε για τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει για σύντροφο της ζωής μας. Μια λέξη που αξίζει να τη λέμε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Γράψτε «Σ' αγαπώ» στον καθρέφτη του μπάνιου σας. Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για το ταίρι σας, που θα το δει το πρωί όταν ξυπνήσει.

Τηλέφωνο Στην εποχή μας δουλεύουμε πολύ και δεν περισσεύει πολύς χρόνος να μιλήσουμε με το σύντροφο μας, τον οποίο ωστόσο σκεφτόμαστε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάντε του μια κλήση στο κινητό του. Μην περιμένετε να το σηκώσει. Με αυτό τον τρόπο του δείχνετε πως τον σκέφτεστε και ανυπομονείτε να βραδιάσει και να βρεθείτε.

Υπερβολή Όταν εκδηλώνετε τον ερωτά σας μη φοβάστε την υπερβολή. Περιέχει τη δύναμη του αυθόρμητου και τη σπίθα του κεραυνοβόλου. Κάθε είδος υπερβολής άλλωστε κρύβει μέσα του μια δόση ερωτισμού. Ο έρωτας γίνεται πολύτιμος μέσα από την υπερβολή.

Φύση To ενιαίο όλο. Η ομορφιά της φύσης, η γοητεία και η μαγεία της αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους ερωτευμένους και τους ρομαντικούς. Περάστε ένα απόγευμα κοντά στη φύση οργανώνοντας κάποιο πικνίκ με το ταίρι σας. Εναρμονισθείτε με τη γύρω ηρεμία και αφήστε την ευτυχία να σας πλημμυρίσει.

Χορός Αφεθείτε στο ρυθμό της αγαπημένης σας μουσικής και χορέψτε με το σύντροφο σας, ερεθίζοντας έτσι το πάθος σας. Με το χορό και τη ρυθμική κίνηση τα σώματα αγγίζονται, οι ανάσες ηχούν, τα βλέμματα συναντιούνται. Εκφράζονται η χαρά, η ευθυμία αλλά και ο ερωτισμός μας.

Ψίθυροι Ο ψίθυρος είναι n γλώσσα που καταλαβαίνει καλύτερα ο έρωτας. Σε κάθε ευκαιρία που μπορεί να σας δοθεί, ακόμη και μπροστά σε κόσμο, αλλά και όταν είστε μόνοι, ψιθυρίστε στο αφτί του αγαπημένου σας προσώπου τις λέξεις εκείνες που όταν τις λες δυνατά χάνουν κάτι από την αξία τους. Να είστε σίγουροι πως ο απόηχος τους θα αντηχεί στα αφτιά του όλη την ημέρα.

Ω Αυτό το αφήνουμε στη δική σας φαντασία, την οποία ελπίζουμε πως έχουμε διεγείρει αρκετά. Ο ρομαντισμός άλλωστε απαιτεί φαντασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: